544063_10152621439690273_672677380_n.jpg

 

 
Red Bull Collective Art tar inspirasjon fra ”Cadavre exquís” inn i den digitale verden for det som skal bli det største og mest internasjonale kunstprosjekt i Red Bull sin historie – og du kan ta del!
 
 
”Cadavre exquís” er en form for kunstnerisk samarbeid som ble introdusert av surrealister i 1925 og som går ut på at et utvalg av ord eller bilder settes sammen til et stort, felles kunstverk. Deltakerne får enten se slutten av bidraget til personen før dem eller følge et forhåndsbestemt mønster, og resultatet er et unikt stykke kunst.
 
Sammen med gjesteartister som Seveso (IT), SuperBlast (TY) og Russel Preston Brown (USA) og tusenvis av artister fra 85 ulike land, skal Red Bull Collective Art skape verdens største sammenhengende kunstverk.
 
 
Over en to ukers periode samler Red Bull Collective Art deltakere fra hele verden for å bidra den massive kreative prosessen, med ambisjonen om å skape et kunstverk uten sidestykke.
 
Red Bull Collective Art er åpent for alle som ønsker å delta – fra fotografer til pressetalsmenn – det eneste vi krever er at deltakerne ønsker å skape noe som hele verden vil ha glede av. Sammen med Adobe ønsker Red Bull å gi kreative talenter fra hele kloden en mulighet til å bidra til hva som kan komme å ende opp som verdens største – og mest mangfoldige – kunstverk noensinne.
 
 
Slik fungerer det
Nettsidene til Red Bull Collective Art er prosjektets hjerte, og et verktøy for å hente inspirasjon fra annen kunst eller kommunisere med kreative sjeler fra hele verden.
 
Deltakerne registrer seg online og får da mulighet til å velge et tidsrom for å utføre sitt bidrag. Dette gjøres i en mal som de laster ned fra hjemmesiden og hver enkelt deltaker velger sin egne stil, og setter et personlig preg på bidraget sitt. Når verket er ferdig blir det lastet opp og lagt til i det store prosjektet, og nettsiden vil fungere som et interaktivt kunstsamarbeid.
 
Red Bull Collective Art vil aktivere kunstnersjeler i 85 forskjellige land og resultatet er et kollektiv kunstverk i digital form – unik i sitt slag, og med et globalt publikum. 

 

Red Bull Collective Art på Facebook.


Kommentarer

    Legg inn en kommentar

    * Alle felt må fylles ut
    Det er bare tillatt å legge inn 2000 tegn :
    Skriv inn ordet til venstre, og klikk "Send kommentar":

    Detaljer