Uventet actionpreg på landemerke i Vilnius: 5.mai utførte Cedric Dumont historiens første BASE hopp fra byens TV tårn med ett fritt fall på 170 meter.

 

Med sine 326,5 meter er TV tårnet i Vilnius Latvias høyeste bygning. På grunn av sine lunefulle vindforhold krever hopp fra bygningen millimeterpresisjon og inngående kunnskap om BASE hopping og5. mai var det Cedric Dumont fra Belgia som tok spranget og satte TV tårnet på kartet over bygninger han har hoppet fra. 39 åringen ble dermed den første BASE hopperen som har hoppet fra tårnet og gjennomførte ett suksessrikt sprang med 170 meters fritt fall.

Dumont var ekstremt effektiv, noe som var nøkkelen til suksess. Ca kl 11:00 tok han heisen til observasjonsplattformen og brukte litt tid på å evaluere landingsforholdene. Deretter kastet han en toalettpapirrull for å sjekke vindstyrke og retning og etter å ha konkludert med at forholdene var optimale kastet ikke den rutinerte Belgieren bort noe tid. Etter en kjapp utstyrssjekk tok Cedric oppstilling og hoppet. Etter fire sekunders flyvetur landet han foran øynene til måpende tilskuere og forsvant.

“Fra observasjonsplattformen kan du se hele Vilnius! Men når du hopper er du kun tilstede i øyeblikket” sier Dumont. “4 utrolige og uforglemmelige sekunder. Dette var mitt første hopp i Latvia, ett fantastisk land jeg gleder meg til å komme tilbake til”.


Kommentarer

    Legg inn en kommentar

    * Alle felt må fylles ut
    Det er bare tillatt å legge inn 2000 tegn :
    Skriv inn ordet til venstre, og klikk "Send kommentar":

    Detaljer